HockeyNews
PLUS

Förre Brynäsbacken klar för ny klubb

(4458) Jonathan Carlsson
Bildbyrån

Publicerad: 17 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

Den förre mästarbacken med Brynäs, Jonathan Carlsson, har gjort klart med en ny klubb.
– Jonathan kommer inte att göra många mål och poäng. Men han blev inte hämtad för att göra det. Han bör ge oss mer stabilitet i vår egen zon, säger tränaren Rob Pallin för österrikiska klubben Innsbruck till klubbens hemsida.

Den högerskjutande backen Jonathan Carlsson var med och vann SM-guld med Brynäs 2012. Den Almtuna-fostrade backen är nu klar för Innsbruck i den österrikiska ligan EBEL.
Carlsson spelade förra säsongen för Graz i samma liga och gjorde då 14 poäng (5 mål, 9 assist) på 51 matcher. Han är tänkt som ersättare till skadade backen Sacha Guimond.

"Var tvugna att agera"

– Vi var tvungna att agera. Eftersom läkningsprocessen för Sacha Guimond fortfarande pågår, och vi vill ge honom den tid som behövs för en fullständig återhämtning, även fler spelare kan drabbas, har vi nu beslutat att förstärka vårt försvar, säger styrelseledamoten Norbert Ried i en kommentar på Innsbruck Haies hemsida .

Jonathan Carlsson har skrivit på ett tryoutkontrakt som gäller till dess att Sacha Guimond är spelklar. Därefter tas beslut om en kontraktsförlängning.
Carlsson har spelat 229 SHL-matcher för Brynäs och Timrå. Han har även spelat allsvensk hockey för Björklöven, Södertälje och Timrå.

2017 blev han slovakisk mästare i Banska Bystrica med bland andra Maksim Matushkin, Tomas Surovy och Vjatjeslav Truchno i laget.

Här kan du läsa fler nyheter om EBEL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!